Винификация: Гроздето се сортира ръчно, за да се отстранят листата и всички дефектни гроздове. Гроздето се пресира изключително внимателно. По този начин се избягва окисляването и същевременно се позволявана ароматите на ябълка, нектарина, личи, копър и манго да изпъкнат. Mацерацията протича заедно с люспите във ферментатори по метода Ganimede, без използването на сулфити.
След ферментацията и период на почивка, виното се прехвърля в резервоари от неръждаема стомана, където се извършва батонаж с фината утайка в продължение на 6 месеца. След това виното остава върху утайката в същия резервоар...
Виж пълния текст
Сорт: Албариньо
Винификация: Гроздето се сортира ръчно, за да се отстранят листата и всички дефектни гроздове. Гроздето се пресира изключително внимателно. По този начин се избягва окисляването и същевременно се позволявана ароматите на ябълка, нектарина, личи, копър и манго да изпъкнат. Mацерацията протича заедно с люспите във ферментатори по метода Ganimede, без използването на сулфити.
След ферментацията и период на почивка, виното се прехвърля в резервоари от неръждаема стомана, където се извършва батонаж с фината утайка в продължение на 6 месеца. След това виното остава върху утайката в същия резервоар до бутилирането.
Накрая виното отлежава в продължение на три месеца в бутилка, преди да бъде пуснато на пазара.
Описание: Искрящ лимоненожълт цвят със зеленикави нюанси на лайм. Интензивни аромати на круша, лимон, акация с нотки на лайка, ароматни билки и евкалипт. Вкусът е свец, соленоват, кремообразен-Албариньо по учебник.
Винификация: Гроздето се сортира ръчно, за да се отстранят листата и всички дефектни гроздове. Гроздето се пресира изключително внимателно. По този начин се избягва окисляването и същевременно се позволявана ароматите на ябълка, нектарина, личи, копър и манго да изпъкнат. Mацерацията протича заедно с люспите във ферментатори по метода Ganimede, без използването на сулфити.
След ферментацията и период на почивка, виното се прехвърля в резервоари от неръждаема стомана, където се извършва батонаж с фината утайка в продължение на 6 месеца. След това виното остава върху утайката в същия резервоар до бутилирането.
Накрая виното отлежава в продължение на три месеца в бутилка, преди да бъде пуснато на пазара.
Описание: Искрящ лимоненожълт цвят със зеленикави нюанси на лайм. Интензивни аромати на круша, лимон, акация с нотки на лайка, ароматни билки и евкалипт. Вкусът е свец, соленоват, кремообразен-Албариньо по учебник.