МАЙСТОРСКИ КЛАСОВЕ


И тази година подготвяме за вас интересна и вълнуваща програма от 4 Майсторски Класа.

   

За да присъствате е необходимо да закупите билет предварително онлайн  или на място, в деня на събитието / само и единствено при наличието на свободни места/.

Закупен  ОНЛАЙН БИЛЕТ до 08 март ще ви осигури по-ниска цена,  и по-голяма вероятностна си гарантирате места. Колкото по-рано, толкова по-добре.

   

Чрез присъствие на Майсторските Класове ще имате възможност да опитате вина и реколти, които са в лимитирани наличности и няма да присъстват на щандовете по време на Уайнбокс Портфолио Тейстинг ИЗЛОЖЕНИЕ-ДЕГУСТАЦИЯ НА 15 март.

   

Местата за Майсторските класове са ограничени с цел свободно и приятно протичане на събитието. Изберете тези класове, които ви вълнуват най-много.    

Лектори на тазгодишните Майсторски Класове ще бъдат вълнуващи имена от винената сцена. Темите са обогатяващи, а вината - изключителни. Най-сигурният начин да си  гарантирате място за Майсторски клас е с предварително закупен билет Онлайн.    

* По време на Майсторските класове ще се ползва симултантен преводач.   

Организаторът има право да променя график, видове вина или лектор при възникнали форсмажорни обстоятелства

* Вината за Майсторските Класове ще се сервират в чаши Lehmann Glass.


МАЙСТОРСКИТЕ КЛАСОВЕ СЕ ПРОВЕЖДАТ НА 16 март 2024 г. между 11:00 до 18:00 ч. в КОНФЕРЕТНИ ЗАЛИ, ЕТ. 2, ХОТЕЛ МИЛЕНИУМ, СОФИЯ.

БИЛЕТИ ЗА МАЙСТОРСКИ КЛАСОВЕ


Майсторски клас

"ЕЛЕГАНСЪТ НА ШАМПАН, ИЗРАЗЕН ЧРЕЗ БЛАН ДЕ БЛАН"

Лектор: ESSI AVELLAN, MASTER OF WINE    

Дата: 16 Март I Час: 11:00 - 12:30  I Конферентна зала, ет. 2, хотел Милениум

Дегустация на 6 шампански  Дегустационно количество: 30 мл от вино

Цена ранно закупуване онлайн до 8 март: 200 лв    

* Цена закупуване  Онлайн след 8 март или на място на 15 или 16 март (само и единствено при налични свободни места) : 250  лв     

* симултантен превод от английски език

ВИНА:

1. CHAMPAGNE HENRIOT BLANC DE BLANCS NV магнум

2. CHAMPAGNE HENRIOT CUVE L’INATTENDUE BLANC DE BLANCS 2016 магнум

3. CHAMPAGNE HENRIOT CUVE 38 - 6TH EDITION BLANC DE BLANCS NV магнум 

4. CHAMPAGNE TAITTINGER COMTES DE CHAMPAGNE BLANC DE BLANCS 2012 магнум

5. CHAMPAGNE TAITTINGER COMTES DE CHAMPAGNE BLANC DE BLANCS 2008 магнум    - 100 точки

6. CHAMPAGNE TAITTINGER COMTES DE CHAMPAGNE BLANC DE BLANCS 2007 магнум

Вината ще се дегустират в чаши Lehmann Glass.

Купи Билет


Майсторски клас

"ЛУГАНА РЕЗЕРВА И АМАРОНЕ РЕЗЕРВА - ЦАРИЦАТА И ЦАРЯТ ОТ ШАХМАТНАТА ДЪСКА НА ИЗБА ZENATO"

Лектор: PATRICK DIETRICH 

Дата: 16 Март I Час: 13:00 - 14:30 I Конферентна зала, ет.2, хотел Милениум

Дегустация на 6 вина  Дегустационно количество: 30 мл от вино

Цена ранно закупуване онлайн до 8 март: 140 лв

* Цена закупуване Онлайн след 8 март или на място на 15 или 16 март (само и единствено при налични свободни места) : 175 лв

* симултантен превод от английски език

ВИНА:

1. ZENATO LUGANA RISERVA SERGIO ZENATO 2016

2. ZENATO LUGANA RISERVA SERGIO ZENATO 2015

3. ZENATO LUGANA RISERVA SERGIO ZENATO 2010

4. ZENATO AMRONE RISERVA SERGIO ZENATO 2016

5. ZENATO AMRONE RISERVA SERGIO ZENATO 2010

6. ZENATO AMRONE RISERVA SERGIO ZENATO 2006

Вината ще се дегустират в чаши Lehmann Glass.

Купи Билет


Майсторски клас

"ПО ВЕРTИКАЛА НА ПЕСАК-ЛЕОНЯН, БОРДО, СЪС ЗВЕЗДАТА COUHINS-LURTON CRU CLASSE"

Лектор: DENIS ANJUERE

Дата: 16 Март I Час: 15:00 - 16:30 I Конферентна зала, ет.2, хотел Милениум

Дегустация на 5 вина  Дегустационно количество: 30 мл от вино

Цена ранно закупуване онлайн до 8 март: 120 лв

* Цена закупуване Онлайн след 8 март или на място на 15 или 16 март (само и единствено при налични свободни места) : 150 лв

* симултантен превод от английски език

ВИНА:    

1. CHATEAU COUHINS - LURTON BLANC CRU CLASSE CLASSIFIED GROWTH 2020

2. CHATEAU COUHINS - LURTON BLANC CRU CLASSE CLASSIFIED GROWTH 2018

3. CHATEAU COUHINS - LURTON BLANC CRU CLASSE CLASSIFIED GROWTH 2017

4. CHATEAU COUHINS - LURTON BLANC CRU CLASSE CLASSIFIED GROWTH 2016  

5. CHATEAU COUHINS - LURTON BLANC CRU CLASSE CLASSIFIED GROWTH 2004

   

Вината ще се дегустират в чаши Lehmann Glass.

Купи Билет


Майсторски клас

"РИБЕРА ДЕЛ ДУЕРО В ДЪЛБОЧИНА И С ТЕЖЕСТ"

Лектор: JAVIER MORO 

Дата: 16 Март I Час: 17:00 - 18:30 I Конферентна зала, ет.2, хотел Милениум

Дегустация на 7 вина Дегустационно количество: 30 мл от вино

Цена ранно закупуване онлайн до 8 март: 140 лв

* Цена закупуване Онлайн след 8 март или на място на 15 или 16 март (само и единствено при налични свободни места) : 175 лв

* симултантен превод от испански език

ВИНА:

1. EMILIO MORO VALDERRAMIRO 2020

2. EMILIO MORO VALDERRAMIRO 2018

3. EMILIO MORO VALDERRAMIRO 2016

4. EMILIO MORO SANCHOMARTIN 2020

5. EMILIO MORO SANCHOMARTIN 2016

6. EMILIO MORO SANCHOMARTIN 2011

7. EMILIO MORO CLON DE LA FAMILIA 2016

Вината ще се дегустират в чаши Lehmann Glass.

Купи Билет


Лектори

ЗА ESSI AVELLAN ******

Изследвайте същността на шампанско категорията Блан де Бпан с Essi Avellan  - специалист в шампанско категорията и Master of Wine.

Първият Master of WIne на Финландия, Еси Авелан, е известен специалист по шампанско и пенливо вино. Тя е автор на няколко книги за вино и е преработила и разширила 3-то и 4-то издание на наградената Световна енциклопедия за шампанско и пенливо вино на Christie’s на Том Стивънсън. За своите MW проучвания тя написва дисертацията си върху шампанско от едно лозе и печели както медала на Лили Болинджър за най-добър дегустатор, така и мемориалната награда на Тим Деруе за най-добър студент като цяло. Еси притежава и магистърска степен по бизнес администрация.

Eси Авелан е организатор на годишното събитие Grand Champagne Helsinki, но също така и известен винен съдия. Освен че отговаря за доклада на Club Oenologique Champagne и е част от панелите за дегустация на The World of Fine Wine, тя е председател на панела на International Wine and Spirit Competition (IWSC) и член на журито на Световния шампионат за шампанско и пенливо вино (CSWWC).

Еси Авелан е удостоена с рицарско звание Chevalier l’Ordre du Mérite Agricole от министъра на земеделието на Франция. Тя също така е удостоена с титлите Дама-офицер на Ordre de Coteaux de Champagne и Commandeur на Commanderie de Bordeaux.

ОБРАЗОВАНИЕ

2006 Master of Wine

Мемориална награда на Тим Деруе за най-добър студент като цяло

Награда Мадам Болинджър за отлични постижения в дегустацията на вино

Дисертация: Антитеза на шампанското: вина в стил едно лозе/ сингъл винярд

2002 WSET диплома за вина и спиртни напитки

2000 WSET Висш сертификат за вина и спиртни напитки

1999 Магистър по бизнес администрация (M.Sc. (Econ.))

Магистърска теза: Изграждане на корпоративна марка чрез комуникации за Winerie

1998 - 1999 Продуктов асистент Вина, линия Silja

ОПИТ

2022 Председател на панел, Международен конкурс за вино и спиртни напитки (IWSC), Обединено кралство

2015 Основател и съорганизатор на събитието Grand Champagne Helsinki

2014 Съдия, Световен шампионат за шампанско и пенливо вино (CSWWC), Обединено кралство

2007 - 2020 Редакционен съветник, списания FINE

2007 - 2007 Редактор, FINE – Европейското списание за изискани вина

2006 - 2007 Редактор, FINE – Скандинавското списание за изискани вина

2003 Предприемач – Винен писател и консултант, AvelVino Oy

1999 - 2003 г. Продуктов мениджър Вина, Магазинни операции, Silja Line

1998 - 1999 Продуктов асистент Вина, линия Silja

КНИГИ

2022 On Champagne – A Tapestry of Tales to Celebrate the Greatest Sparkling Wine of All, съставен от Susan Keevil, съавтор от Essi Avellan MW, Academy of Wine Library, UK

2019 – Световна енциклопедия на Christie’s за шампанско и пенливи вина, 4-то издание, Tom Stevenson & Essi Avellan MW, Absolute Press, UK

2017 – Шампанско на Essi Avellan, Avelvino Media, Финландия

2016 – Шампанско Essi Avellanin, Tammi, Финландия

2014 – Шампанско – Parhaat sampanjat (съавтор), Readme.fi, Финландия

2013 – Световна енциклопедия на Christie’s за шампанско и пенливи вина, 3-то издание, напълно преработено и актуализирано от Essi Avellan MW, Absolute Press, UK

2011 – 100 Parasta Wines 2011-2012, Tammi Publishers, Финландия

2010 – Matka Champagne, Tammi Publishers, Финландия

2009 – 100 Parasta Viiniostosta, Tammi Publishers, Финландия

2007 – 1000 най-добри вина, правени някога (съавтор), Fine Publishing Helsinki, Финландия  

"За нас е изключителна чест да посрещнем Еси Авелан на събитието ни Уайнбокс Портфолио тейстинг 2024 и да предоставим възможност на шампанско любителите в България да се докоснат и почерпят от нейните знания."

Светла Карабаджакова, Управляващ собственик на УАЙНБОКС ЕООД


ЗА PATRICK DIETERICH

Патрик Дитерих от Azienda Vitivinicola Zenato ще представя няколко реколти от кралицата / Лугано Ризерва/  и краля / Амароне Резерва/  от шахматната дъска на изба Zenato. Патрик Дитерих работи повече от 25 години в тясна връзка с Алберто Дзенато и в продължение на години се грижи за европейските пазари. С дългогодишния си опит в света на италианските вина, той не само ще коментира различните реколти на дегустираните вина, но със сигурност ще изненада с интересни истории от страна на любовта, страстта и доброто вино. Моля, носете вашето любопитство и отворен ум и уловете този повод, за да опитате уникалните вина и реколти, избрани за вас.


ЗА JAVIER MORO 

Хавиер Моро Еспиноса е трето поколение от семейство Моро и е търговски директор във винарната от 1989 г. Той е един от главните архитекти на растежа и разширяването на бранда, присъстващ в повече от 70 страни, и на всеки континент.

Историята на Bodegas Emilio Moro датира от четири поколения назад. Основателят, Емилио Моро, е роден през 1891 г. в Пескера де Дуеро, град в провинция Валядолид, където също се ражда синът му Емилио през 1932 г. Упоритата работа в лозята изгражда страстта им, реколта след реколта по бреговете на река Дуро. Емилио Моро внушава цялата си любов към виното на сина си, който от своя страна я предава на третото и четвъртото поколение на семейството, консолидирайки компания, която се превръща в лидер в испанското винопроизводство.


ЗА DENIS ANJUERE 

„Работя от 8 години във винарската индустрия само с една цел, споделяне на страхотни вина с хора по целия свят“. На Майсторския клас По вертикала, Денис ще ни представи 5 реколти от едно от великите бели вина на Бордо, Грав, Песак-Леонян.

Класифицирано като First Growth, виното Куан Люртон е Grand Cru Clasee de Graves. Характеристиката на белите вина Château Couhins-Lurton, Cru Classé de Graves, е да се произвеждат от 100 %  Совиньон. Впуснете се във вълшебството на дегустацията на 5 различни реколти, и опитайте рядката елегантност, комплексност и мощ на белите вина от Бордо, заедно със звездната 2004-та реколта на виното. Не пропускайте възможността да разберете и усетите на живо изключителната значимост на реколтите в Бордо.


Чашите Lehmann: The wine-lover's label

Gerard Lehmann има 30 години опит в производството на стъклени изделия и е създал множество колекции от енологични чаши, черпил знанията на експерти и професионалисти от света на виното. Негови партньори в годините са Gerard Basse t- най-добрият сомелиер на света за 2010 г.; "Union des Oenologues de France"; Philippe Jamesse - сомелиер в Domaine Les Crayeres, ресторант с 2 звезди Michelin; Arnaud Lallement - собственик и главен готвач на L'Assiete Champenoise, част от веригата Relais et Chateaux и носител на 3 звезди Michelin.

С комбинирания си опит и знания те са проектирали някои от най-добрите колекции от винени чаши, които отговарят на всички нужди на любителите на вино.

Ако сте опитвали шампанското в някоя от Шампанско къщите в Реймс или Еперне, то вие почти сигурно сте се насладили на шампанско дегустацията с чашите Lehmann.

Тези безоловни кристални чаши имат висок блясък и прозрачност, висока устойчивост на счупване, висока звучност, висока еластичност и красиво задържат светлината.

Gerard Lehmann: Дизайнер на стъкло в продължение на повече от 30 години и страстен перфекционист, работи с най-изявените, най-големите винени, алкохолни и шампанско брандове във Франция!

Gerard Basset: Ментор за едно цяло поколение професионалисти в областта на виното! Най-добър сомелиер на света за 2010 г., Мастър на виното, Мастър Сомелиер, офицер на British Empire (OBE), мъж на 2013 г. и изключителен хотелиер.    

Бизнес моделът на LEHMANN се изразява в две линии: Lehmann Glass (Premium Glassware Brand) и  Lehmann Selection Glassware & Serving Tools -  насочен към винени и алкохолни производители, хотели, ресторанти, кафенета, кетъринг, експорт. 

Мястото   


GRAND HOTEL MILLENNIUM, СОФИЯ, ЕТ. 2

БУЛ. ВИТОША N 89 В



За допълнителна информация:   

Светла Карабаджакова   

Тел: + 359 898 630 660   

Е-mail: svetla@winebox.bg