Назад

26-03-2024г.

МАЙСТОРСКИ КЛАСОВЕ LOVE WINES 2024

На 16 март 2024 в GRAND HOTEL MILLENNIUM SOFIA, в рамките на WINEBOX PORTFOLIO TASTING  бяха проведени, запомящите се Майсторски класове, всеки открояващ се с вдъхновяваща тема и изклюзителен лектор! 

Започнахме с възхитителен майсторски клас, майсторски клас “ЕЛЕГАНСЪТ НА ШАМПАН, ИЗРАЗЕН ЧРЕЗ БЛАН ДЕ БЛАН”, воден от изключителната и вдъхновяваща Essi Avellan, на който имахме честта да изследваме същността на категория Блан де Блан. За нас беше удоволствие да опитаме 6 различни изключителни BLANC DE BLANCS шампански на шампанско къщите TAITTINGER и HENRIOT. Първият Master of WIne на Финландия, Еси Авелан, сподели знанията си и ни потопи в необятния свят на шампанското с изисканост и финес! 

Имахме честта да се докоснем отблизо до изба EMILIO MORO в лицето на нейния собственик. Майсторски клас “РИБЕРА ДЕЛ ДУЕРО В ДЪЛБОЧИНА И С ТЕЖЕСТ” беше изпълнен с емоция и надгради знанията ни! Лекторът Хавиер Моро Еспиноса е трето поколение от семейство Моро и е търговски директор във винарната от 1989 г., той ни предаде своята истинска страст към виното! 

Майсторски клас “ЛУГАНА РЕЗЕРВА И АМАРОНЕ РЕЗЕРВА - ЦАРИЦАТА И ЦАРЯТ ОТ ШАХМАТНАТА ДЪСКА НА ИЗБА ZENATO” с лектор Патрик Дитерих от Azienda Vitivinicola Zenato представи няколко реколти от кралицата / Лугано Ризерва/ и краля / Амароне Резерва/ С дългогодишния си опит в света на италианските вина, той не само коментира различните реколти на дегустираните вина, но ни разказа и интересни истории от страна на любовта, страстта и доброто вино.