Назад

CHATEAU MINUTY

Кот де Прованс, Франция   

www.chateauminuty.com

Габриел Фарнет се е установява в Château Minuty през 1936 година, за да го възстанови и върне към неговото предишно великолепие. И така, през 1955 година, Château Minuty се превръща в една от само 23-те винарни, класифицирани в изтънчената категория "Крю Класе от Кот де Прованс".

Етиен Матон, неговият син, който в продължение на много години е бил президент на комисията за Квалифициране на избите, пресажда традиционните провансалнски сортове грозде с лимитирани добиви, стремейки се към най-високо качество на винификация и осигурява репутацията на Château Minuty в най-известните и престижни ресторанти по Френската Ривиера.

Днес, в същият дух на преследване на превъзходството, което техните родители са стартирали, Жан-Етиен и Франсоа Матон се грижат за винарната и вината. Chateau Minuty е едно от последните имения в Кот де Прованс с изцяло ръчно придобиване на реколтата, за да се осигури оптимално качество на гроздето при пристигането му в избата. Днес розетата на Château Minuty имат специален статут - прeдпочитани са от най-известните ресторанти в Кан, Ница и Сен Тропе и по света.