Сорт: 90 % сира и 10 % гренаш
Винификация: Цялото събрано грозде се почиства от чепките. Ферментацията и мацерацията протичат в затворени съдове в продължение на приблизително 15 дни. Температурата на ферментация е контролирана между 28 и 30 градуса С. Малолактичната ферментация се извършва в цистерни от неръждаема стомана. Част от виното отлежава в дъбови бъчви, за да си подсигури нотки на дъб в бленда. Останалата част стои в съдове, за да запази плодовите си аромати. Сент Есприт кюве се бутилира след блендиране и лека филтрация.
Описание: Дълбокият...
Сорт: 90 % сира и 10 % гренаш
Винификация: Цялото събрано грозде се почиства от чепките. Ферментацията и мацерацията протичат в затворени съдове в продължение на приблизително 15 дни. Температурата на ферментация е контролирана между 28 и 30 градуса С. Малолактичната ферментация се извършва в цистерни от неръждаема стомана. Част от виното отлежава в дъбови бъчви, за да си подсигури нотки на дъб в бленда. Останалата част стои в съдове, за да запази плодовите си аромати. Сент Есприт кюве се бутилира след блендиране и лека филтрация.
Описание: Дълбокият цвят на Делас Кот дю Рон Руж има оттенъци на синя слива. Носът е на класическа сира, с горски плодове, виолетки, ликьорис (женско биле) и подправки. Притежава плътен, заоблен вкус с деликатни танини.