Сорт: 100% Гаме
Почви: Глина и варовик
Винификация: Кратка мацерация от 3 до 5 дни, а в лозята се работи целогодишно, тъй
като сортът Гаме е много капризен. Ферментация при контролирана температура между 25 - 28 градуса С. Прилага се 100% малолактична ферментация.
Специфичното
за плодовия характер на младите вина от Божоле е технологията на
винификация, която се използва - така наречената въглекисела мацерация.
При нея гроздето не се смачква предварително, като целта е зърната да
останат цели. Процесът на гроздобер в Божоле е ръчен.
История: По стар френски обичай след Деня...
Сорт: 100% Гаме
Почви: Глина и варовик
Винификация: Кратка мацерация от 3 до 5 дни, а в лозята се работи целогодишно, тъй
като сортът Гаме е много капризен. Ферментация при контролирана температура между 25 - 28 градуса С. Прилага се 100% малолактична ферментация.
Специфичното
за плодовия характер на младите вина от Божоле е технологията на
винификация, която се използва - така наречената въглекисела мацерация.
При нея гроздето не се смачква предварително, като целта е зърната да
останат цели. Процесът на гроздобер в Божоле е ръчен.
История: По стар френски обичай след Деня на Всички Светии бистрата на Лион предлагали на своите клиенти младото вино, Beaujolais Nouveau, произведено от местните винопроизводители. Много журналисти, хора на изкуството, членове на парижката интелигенция (парижани, изселени в Лион заради войната) откриват тази традиция и след войната я търсят и налагат в Париж. В края на шейсетте години се случва и пробива на виното Beaujolais в чужбина. Представя се винаги в 3-тия четвъртък на ноември. Beaujolais Nouveau се отличава с това, че е плодово, нежно и вкусно вино.
Описание: Божоле Нуво Розе Жорж Дюбьоф 2018 е с розов, кристален, мек цвят. Красива ароматна изява и съюз на плодове: ягоди, праскови, цитрусови плодове, розов грейпфрут. В устата е с елегантна свежест, деликатно, гладко и заоблено и фино до края.