Сорт: 90 % Темпранийо, 7 % грациано и 3 % Мазуело
Лозя: Гроздоберът се провежда през октомври 2010 от лозята Abalos и Labastida
в Риоха Алта. Почвите на Abalos са пясъчни с варовикови седименти. В
Labastida, което е с южно изложение и по-ранно зреене, почвите са
пясъчни и чакъл. Надморсата височина е 600 - 700 ч.
Винификация: Най-доброто
грозде със специфична pH и киселинност се селектират от 60 до
65 годишните ни лозя. Гроздето се подлага на двудневна студена мацерация и кратка
ферментация в продължение на около 8 дни при контролирана...
Сорт: 90 % Темпранийо, 7 % грациано и 3 % Мазуело
Лозя: Гроздоберът се провежда през октомври 2010 от лозята Abalos и Labastida
в Риоха Алта. Почвите на Abalos са пясъчни с варовикови седименти. В
Labastida, което е с южно изложение и по-ранно зреене, почвите са
пясъчни и чакъл. Надморсата височина е 600 - 700 ч.
Винификация: Най-доброто
грозде със специфична pH и киселинност се селектират от 60 до
65 годишните ни лозя. Гроздето се подлага на двудневна студена мацерация и кратка
ферментация в продължение на около 8 дни при контролирана температура. Следват финални 9 дни
мацерация с ципите. Виното се прелива от иноксовите съдове в Американските дъбови бъчви и отлежава в тях
в продължение на 30 месеца. След бутилиране виното отлежава още 36 допълнителни
месеца в бутилката в нашите подземни изби, в пълна тишина и мрак.
Описание: Гранатово
червен цвят, средна към висока интензивност и дълбочина на цвета. Ясно, чисто,
в перфектна кондиция. На нос е елегантно и комплексно с аромати на зрели
плодове като боровинки, сушени сливи и череши. Подправки и билкови
аромати като розмарин се усещат ясно. Нотки на сладки подправки се появяват
заедно със сладък хляб, комбинирани с какао и тютюн. Вкусът е устойчив, с дълъг
финал и обем. С добра киселинност, която осигурява на виното дълъг живот.