Сорт: Сира
Лозя: Това кюве се произвежда от 100 % от сорта Сира от лозя, засадени в южната част на района Ардеш. Средно годишно производство: 30 000 бутилки.
Винификация: Фермнтацията протича в затворени резервоари за около 15 дни. Екстракцията се подпомага чрез ежедневното изпомпване. Температурата на ферментация се контролира и поддържа между 28 ° и 30 ° C. След пресоване протича малолактичната ферментация. Отлежаването се провежда в циментови съдове с цел запазване на ароматните характеристики на сорта. Бутилира се след блендиране и леко филтрира се леко филтриране.
Описание: Цветът е...
Сорт: Сира
Лозя: Това кюве се произвежда от 100 % от сорта Сира от лозя, засадени в южната част на района Ардеш. Средно годишно производство: 30 000 бутилки.
Винификация: Фермнтацията протича в затворени резервоари за около 15 дни. Екстракцията се подпомага чрез ежедневното изпомпване. Температурата на ферментация се контролира и поддържа между 28 ° и 30 ° C. След пресоване протича малолактичната ферментация. Отлежаването се провежда в циментови съдове с цел запазване на ароматните характеристики на сорта. Бутилира се след блендиране и леко филтрира се леко филтриране.
Описание: Цветът е наситен рубинено червен. Носът разкрива мощни аромати на диви горски плодове и подправки, изключително типични за сорта. На небце е със силни нотки на касис и червени горски плодове. Финалът е със силна персоналност.