91 т. Wine Spectator
Сорт: Требиано, малвазиа и санджовезе
Процесътна производство на Vin Santo di Felsina е модернизиран чрез добавяне на сорта Санджовезе като подпис за стила на Fèlsina.
Лозя: Гроздето идва от лозята Valli и Il Poggiolo, разположени в община Кастелнуово Берарденга, североизточно от Сиена, на южната граница на деноминацията на Chianti Classico.
Възраст на лозята: През седемдесетте - осемдесетте години се селектират лозя и се провеждат задълбочени изследвания, за да се идентифицират най-подходящите лози-майки за изготвянето на...
91 т. Wine Spectator
Сорт: Требиано, малвазиа и санджовезе
Процесътна производство на Vin Santo di Felsina е модернизиран чрез добавяне на сорта Санджовезе като подпис за стила на Fèlsina.
Лозя: Гроздето идва от лозята Valli и Il Poggiolo, разположени в община Кастелнуово Берарденга, североизточно от Сиена, на южната граница на деноминацията на Chianti Classico.
Възраст на лозята: През седемдесетте - осемдесетте години се селектират лозя и се провеждат задълбочени изследвания, за да се идентифицират най-подходящите лози-майки за изготвянето на присаждане и презасаждане, проведено в началото на 2000 г.
Винификация: След строг подбор гроздовете се подлагат на естествен процес на сушене до януари-февруари на следващата година. Следва ронкане и пресиране. Мъстта се прехвърля в запечатани 100 литрови бъчви, съдържащи "майката" ( гъсто вещество, останало от предишни реколти). След 7 години във "vinsantaia" (таванско помещение, мансарда), виното отлежава в бутилка в продължение на най-малко 6 месеца.
Описание: Златeн цвят, с медени акценти. Аромати на праскова, кайсия, ананас и тропически сушени плодове. Еднородност на небцето, мекота и елегантност, добре структурирани от дъбовите бъчви. Вино с отличен баланс, благоприятна киселинност и добре хармонизирана остатъчна захар. Дълъг послевкус в устата.