Сорт: 90% глера и 10 % шардоне
Престижно Cuvée, получено чрез специална технология, включваща частично отлежаване във Френски дъбови бъчви. Посветено на основателя на компанията Серджо Бола, който твърдо вярваше в големия потенциал на Prosecco.
Винификация: Ръчен гроздобер през втората половина на септември. Нежно пресоване и ферментация при контролирана температура. Сортът глера преминава дълъг метод charmat. Сортът шардоне отлежава в дъб. Блендът допълнително отлежава в продължение на 6 месеца в бутилката.
Зона на производство: Валдобиадене, на 250 м. надморска височина върху склонове с...
Сорт: 90% глера и 10 % шардоне
Престижно Cuvée, получено чрез специална технология, включваща частично отлежаване във Френски дъбови бъчви. Посветено на основателя на компанията Серджо Бола, който твърдо вярваше в големия потенциал на Prosecco.
Винификация: Ръчен гроздобер през втората половина на септември. Нежно пресоване и ферментация при контролирана температура. Сортът глера преминава дълъг метод charmat. Сортът шардоне отлежава в дъб. Блендът допълнително отлежава в продължение на 6 месеца в бутилката.
Зона на производство: Валдобиадене, на 250 м. надморска височина върху склонове с южно изложение.
Почви: предимно глина върху основа от пясъчници с морски произход.
Описание: Бледо жълт цвят със златни оттетънъци. Плътен, хармоничен и кадифен вкус. Плодовите нюанси се съчетават перфектно с ароамти на подправки, идващи от отлежаването на шардонето в дъб.
Препоръки: Кадифеният букет и вкус на това Просеко най-добре се усеща при дегустацията му в чаша тип лале.