WINEBOX PORTFOLIO TASTING 2018   

23 МАРТ, ПЕТЪК, ЦЕНТРАЛЕН ВОЕНЕН КЛУБ СОФИЯ

   

Уайнбокс Портфолио Тейстинг е тук отново! Бели, червени, десертни вина, розе, просеко и шампанско ще изпълнят атмосферата на Централен Военен Клуб в София на 23 Март, където отново ще се съберат винолюбители, професионалисти и големи имена от винената индустрия. Еднодневното събитие ще ви срещне с експерти, готови да споделят своя опит, ноу-хау, страст и вино. Представители от над 20 световни изби ще отворят повече от 150 вина за вас!!! За трети пореден път нашите партньори, избите, и ние, организаторите, очакваме вас, ценителите на виното в България. Съберете група от приятели и прекарайте ден, в който ще се насладите на изключителни вина.  

В нашето "LOVE WINES" събитие ще се докоснете до различни винени сортове и стилове. Ще откриете селекция от най-добрите вина на всяка изба, и ще научите всичко, което ви интересува за тях. За статистиката – на 23 Март ще отворим над: 50 френски, 40 италиански, 13 испански, 20 български вина, 10 вина от Южна Африка и Нова Зеландия, 20 от Аржентина и Чили, 5 от Германия.   


С удоволствие споделяме мисли за виното на един голям творец и с нетърпение очакваме да споделим с вас наслаждението и разбирането от него:    

“Виното е едно от най-цивилизованите неща в света и едно от най-натуралните неща на света, доведено до най-голямо съвършенство, предлагащо по-голяма палитра за наслаждение и разбиране, отколкото което и да е друго чисто сетивно нещо.”

― Ernest Hemingway

Билети за Уайнбокс Портфолио Тейстинг 2018


Достъпът до Уайнбокс Портфолио Тейстинг 2018 е платен. Билети могат да бъдат закупени онлайн до 15 март. След затваряне на онлайн продажбите билети ще се продават само на място, в деня на събитието, на 23 март, и ще могат да се заплащат в брой и/или чрез ПОС терминално устройство. 


БИЛЕТ СТАНДАРТ    

 • Вход за Уайнбокс Портфолио Тейстинг 2018  
 • Подарък чаша за вино Lehmann Absolus 47
 • 500 мл бутилка минерална вода   
 • Молив и Дегустационен тефтер        
 • Дегустация на вина в ценови клас до 100 лв 

   

Цена ранно закупуване онлайн до 15 март: 30 лв

Цена закупуване в деня на събитието: 35 лв 

Купи Билет


БИЛЕТ ПРЕСТИЖ    

 • Вход за Уайнбокс Портфолио Тейстинг 2018
 • Подарък чаша за вино Lehmann Absolus 62
 • 500 мл бутилка минерална вода
 • Молив и Дегустационен тефтер  
 • Дегустация на всички ценови категории вина 

   

Цена ранно закупуване онлайн до 15 март: 85 лв      

Цена закупуване в деня на събитието: 100 лв

Купи Билет


 • Във вашия билет ще са попълнени имената, номер на поръчка и видът билет, който сте закупили.
 • Заплатени билети по банка или чрез PayPall ще се изпращат към вас след получаване на банковия превод или PayPall заплащане.   
 • Билети с наложен платеж ще се предават в момента на заплащане.
 • Закупените билети не могат да бъдат връщани или заменяни.
 • Загубен билет може да бъде изпратен повторно по мейл до 20 март   
 • Разпечатайте билета и го носете в себе си в деня на събитието, на 23 Март,  в Централен Военен Клуб, София. При регистрация на входа го покажете и ще получите гривна със съответен цвят.
 • Деустационното количество на всички видове вина е 30 мл. еднократно.
 • Закупилите билет за Майсторски Клас, получават безплатен БИЛЕТ СТАНДАРТ за Уайнбокс Портфолио Тейстинг 2018.
 • На събитието не се допускат лица под 18 години.

Талони


Талони за дегустация на вина в ценова категория над 100 лв ще се продават само на място, в деня на дегустацията. Кой и защо да си закупи талони? Чрез талоните ще дадем възможност на закупилите вече БИЛЕТ СТАНДАРТ да повишат удоволствието от виненото си преживяване по време на своето посещение, като закупят талони, с които да опитат допълнително избрани от тях вина в ценова категория над 100 лв. Един Талон е с цена 3 лв. Едно вино в ценова категория между 100 и 400 лв ще може да се опита срещу от 1 до 5 талона. Вината в този ценови клас ще имат  обозначение върху бутилката срещу колко талона могат да се опитат.   

Съветваме ви да не бързате, а спокойно да разгледате в залата кое от тези вина желаете да опитате, след което да закупите необходимият ви брой талони. 

  

Обърнете внимание:

* Закупилите онлайн или на място в деня на събитието БИЛЕТ ПРЕСТИЖ могат да опитат всички вина на изложението, независимо от ценовата категория и не е необходимо да закупуват талони.

* Закупилите Майсторски Клас получават безплатен БИЛЕТ СТАНДАРТ за Уайнбокс Портфолио Тейстинг 2018, с който могат да опитат всички вина в ценова категория до 100 лв. Те ще имат възможност да опитат и вина над 100 лв. като закупят талони за вината, които са в тази ценова категория.     

* Закупени талони не подлежат на връщане.

Изби


Обичаме да ви вълнуваме и тази година отново ще предизвикаме интереса и любопитството ви освен с допълнен асортимент от нашите изби, също и с нови изби в портфолиото ни.

Включваме изба от Южна Африка, De Morgenzon, или "Сутрешното слънце". Наречена е така, тъй като това е първата част от долината Stellenbosch, която "вижда" сутрешното слънце, поради високата си надморска височина и аспекти. Земите на De Morgenzon покриват най-южните и източни склонове на Ribbokkop с изглед към върха Kanonkop.  

От Болгери, Италия за вас ще пристигне собственикът и уайнмейкър на Podere Sapaio, Масимо Пичин, който ни завладя с прецизните си вина, избирани от критиците на Wine Specator в класацията Toп 100 нееднократно. Volpolo и Sapaio са вината на избата, чести носители и на 3 Bicchieri - най-високото отличие в италианската винена класация Gambero Rosso.

Тези от вас, които все още не са се срещали с изба Felsina от Тоскана ще имат възможността да разберат защо се влюбихме точно в техните вина Chianti след дълго и старателно търсене, и как те промениха нашите идеали за вината от тази апелация. Опитвайки ги ще си отговорите на въпроса защо Даниеле Чернили  (Doctor Wine ) включва едно от вината им в своите Топ 20!

От Испания ще покажем много достъпна и вкусна Риоха, и ново, супер свежо Вердехо от Руеда, и двете на изба Ramon Bilbao.

А от Ломбардия ще се срещнете с една друга Кустоца, по-добра от повечето, опитвани до сега и която гордо грабва 3 Bicchieri в класацията Gambero Rossо в продължение на няколко поредни години.

Партньори   


Мястото


23 МАРТ, ПЕТЪК, ЦЕНТРАЛЕН ВОЕНЕН КЛУБ СОФИЯ

София, бул. "Цар Освободител" №7

   

   


МАЙСТОРСКИ КЛАСОВЕ   

24 МАРТ, СЪБОТА, ХОТЕЛ "SENSE", КОНФЕРЕНТНА ЗАЛА ЕТ. 2

        

И тази година подготвяме за вас интересна и вълнуваща програма за Майсторските Класове. За да присъствате на Mайсторски клас е необходимо предварително да закупите билет онлайн до 15 март. Закупеният билет е PDF документ, който ще ви бъде изпратен по мейл след заплащането на поръчката по банков път или чрез Pay Pall. В случай на плащане с наложен платеж, ще получите билета си при доставката му.

Освен по-ниската цена, която ще вземете за ранно закупуване на билет за Майсторски клас, не забравяйте, че закупуването на билет за Майсторски Клас ви осигурява безплатен БИЛЕТ СТАНДАРТ за Уайнбокс Портфолио Тейстинг 2018. Разпечатайте билета и го носете със себе си както в деня на Майсторските Класове, така и в деня на Уайнбокс Портфолио Тейстинг 2018 в Централен Военен Клуб София.

Местата за Майсторските класове са ограничени с цел свободно и приятно протичане на събитието. Изберете тези класове, които ви вълнуват най-много.    

Лектори на тазгодишните Майсторски Класове ще бъдат двама наследници на винарски фамилии, уайнмейкър от любима изба и две от най-сериозните имена във винената култура в България. Темите са обогатяващи, а вината са  изключително вълнуващи. Най-сигурният начин да си подсигурите и гарантирате място за Майсторски клас е с предварително закупен билет.   

* По време на Майсторските класове няма да се ползва преводач.   

* Майсторските класове, водени от представители на избите, ще се провеждат само на английски език.    

* Майсторските класове, водени от българските лектори, ще се провеждат само на български език.

Билети за Майсторски Класове


МАЙСТОРСКИ КЛАС "YOUTH & MATURITY OF FRIULI'S WINES"       

Лектор: Федерика Пекорари      

Федерика е истинска наследничка на едно от големите имена-протагонисти на региона, Алваро Пекорари, човекът който стои като основа и гръбнак в новата история на вината от Фриули. С дълбоки знания до най-съвършения детайл, черпени директно от нейния баща, тя ще ни представи сравнителна вертикална дегустация на 3 двойки вина от различни сортове, за да ни покаже невероятния им потенциал. 

Час: 10:00 - 11:30   

Дегустация на 6 вина        

Дегустационно количество: 30 мл от вино

Цена ранно закупуване до 15 март: 90 лв     

* Цена закупуване на място на 24 март: 110 лв       

според наличните свободни места     

Купи Билет


МАЙСТОРСКИ КЛАС "PROVENCE: BEHIND THE ROSE"       

Лектор: Стефани Монжо     

Обожаваме Провансалското розе и най-вече това на Chateau Minuty. Поканихме Стефани, уайнмейкър на избата, за  Майсторски клас, в който да ни открехне вратичката към непознатия бял и червен "Прованс". Ще сравняваме  2 бели, 2 розета и 2 червени вина на Chateau Minuty от сериите Minuty Prestige и Chateau Minuty Or.

Час: 12:00 - 13:30         

Дегустация на 6 вина   

Дегустационно количество:  30 мл от вино

Цена ранно закупуване до 15 март: 85 лв      

* Цена закупуване на място на 24 март: 105 лв   

* според наличните свободни места         

Купи Билет


МАЙСТОРСКИ КЛАС "ALSACE: FRUIT & TERROIR SIDE BY SIDE"       

Лектор: Жан-Фредерик Хюгел   

Жан-Фредерик е 13 поколение Хюгел, носещ честта и отговорността на една дълга история, в която изборът е само един - да бъдеш перфектен. Ризлинг, Пино Гри и Гевюрцтраминер, специалитетите на изключителния Елзас, ще ни дадат пример за плод и тероар, чрез съпоставяне на два различни класа вина - Classic и Grossi Laüe (Гран Крю). 

Час: 14:00 - 15:30      

Дегустация на 6 вина   

Дегустационно количество: 30 мл от вино

Цена ранно закупуване до 15 март: 95 лв

* Цена закупуване на място на 24 март: 115 лв         

*  според наличните свободни места 

Купи Билет


МАЙСТОРСКИ КЛАС "CRITICS' CHOICE"       

Лектор: Eмил Коралов      

Как избират големите международни критици най-добрите вина от хиляди дегустирани за своите класации Топ 100 Wine Spectator, Robert Parkerwine, James Sucling, Gambero Rosso, Doctor Wine? Какви са идеите и критериите им, разберете от Емил Коралов - идеолог, основател и издател на специализираното винено издание DiVino magazine и сайтовете DiVino.bg, menumag.bg; издател на списание“Бакхус” от самото му създаване до 2007 година, организатор и основател на форума на българското вино DiVino.taste и един от учредителите на Българска Винена Академия.

Ще опитате 8 вина, избрани от тези критици, поставени на челни места с присъдени най-високи оценки.

Час: 16:00 - 17:30 

Дегустация на 8 вина   

Дегустационно количество: 30 мл от вино

Цена ранно закупуване онлайн до 15 март: 160 лв

* Цена закупуване на място на 24 март: 190 лв      

* според наличните свободни места   

Купи Билет


МАЙСТОРСКИ КЛАС "SUPER FINE WINES"       

Лектор: Юлия Костадинова   

Този Майсторски Клас се превърна в традиция за Уайнбокс. Под едно или друго име - от Great French Whites и Big, Big Reds до Super Fine Wines - тук включваме  вълнуваща и спираща дъха селекци от класни вина, оставящи незабравим спомен; вина, които носят удоволствие и емоция. Селекция от сила и мощ, но също - елегантност и финес. Опитайте вината на знакови изби, покорили сърцата на милиони винени ценители по света. Този път нашата селекция от Супер Файн Уайнс ще бъде представена от Юлия Костадинова, едно от най-добрите "небца", които сме срещали.   

Час: 18:30 - 20:00   

Дегустация на 8 вина   

Дегустационно количество:  30 мл от вино

Цена ранно закупуване до 15 март: 190 лв

* Цена закупуване на място на 24 март: 220 лв            

* според наличните свободни места

Купи Билет

Лектори


Емил Коралов   

Идеолог, основател и издател на специализираното винено издание DiVino magazine и сайтоветеDiVino.bg, menumag.bg; издател на списание“Бакхус” от самото му създаване до 2007 година, основател на Vintage Club, конкурсите “Ресторант на годината Бакхус-Chivas Regal” и “Българско вино на годината”. Заклет ценител на виното, дегустатор с дългогодишен опит. Организатор и основател на форума на българското вино DiVino.taste и един от учредителите на Българска Винена Академия. Управляващ съдружник на Gourmet Publishing. 

Юлия Костадинова   

Главен редактор на DiVino.bg, дегустатор с дългогодишен опит, член на редица международни дегустационни комисии. Редактор вино на сп. "Бакхус" от създаването му до 2009 г. Юлия е дегустатор със задълбочен поглед върху развитието на съвременния винен пазар. Съосновател на конкурса «Българско вино на годината» и основна движеща сила зад винения форум Divino Taste.

Stephanie Mongeot   

Стефани Монжо е родена в Бон, Бургундия. Дипломира като енолог в Университета в Дижон. Стефани работи за Chateau Minuty от 20 години. След като се дипломират в Бон заедно със съпруга си, заминават за Прованс и се установяват там поради една единствена причина – Chateau Minuty. Тя е един от двамата енолози на Chateau Minuty, а нейният съпруг е уайнмейкърът на избата. Стефани е и експорт мениджър на Chateau Minuty. Тя дели работата си между офиса, лозята и пътуванията. Живее със семейството си в самото Chateau Minuty. 

Jean-Frederic Hugel   

Жан-Фредерик Хюгел е 13 поколение наследник на фамилията и активен участник във винения бизнес на семейството, син на едно от най-големите имена-посланици на вината Хюгел и на целия регион Елзас, Етиен Хюгел, известен със своята безгранична енергия, широка усмивка, комуникативни умения и страст към сорта Ризлинг, приживе обиколящ света в неуморимо търсене и разпространение на вината Хюгел.

Federica Pecorari   

Федерика е пето поколение наследница на семейния бизнес. Родена през 1985 г., втора дъщеря на Лорена и Алваро Пекорари. Детството й съвпадна с фазата на големите промени във винарната, най-тежката фаза. Това се оказва огромно тестово поле за изграждането на нейния характер. Федерика израства заедно с винарната и след завършване на езиковото си образование тя навлиза в производствената структура на винарната. От 2010 г. тя отговаря за развитието и управлението на външните пазари.

Мястото


24 МАРТ, СЪБОТА, ХОТЕЛ SENSE - КОНФЕРЕНТНА ЗАЛА ЕТ.2   

София, бул. "Цар Освободител" №16

Етикет   


Уайнбокс Портфолио Тейстинг 2018 е организирано събитие за дегустация на вина от портфолиото на фирма Уайнбокс ООД, Организатор на събитието. Със закупуването на билет или потвърдена регистрация всеки гост се съгласява да спазва правилата, определени от Организатора, които ще осигурят приятното и гладко протичане на събитието:   

1. Уайнбокс Портфолио Тейстинг 2018 е събитие с платен вход и е преназначено за лица над 18 годишна възраст. Организаторът имат правото да поиска документ за самоличност, с цел предотвратяване на присъствие на лица под 18 годишна възраст без придружител на събитието.   

2. Посетител, който не е заплатил Билет за вход или не желае да заплати такъв, няма да бъде допускан до събитието.

3. Дегустацията се осъществява в чисти, нови чаши за вино Lehmann Absolus. Всеки посетител получава една чаша Lehmann Absolus при регистрация/заплащане на входа.

4.Чашата Lehmann Absolus е подарък към Билета за вход и не се подменя. Можете да плакнете вашата чаша чрез каните с вода, които ще откриете на обособена за целта маса. Препоръчаме всеки отговорно да се грижи за своята чаша. При счупена или изгубена чаша ще можете да получите нова срещу заплащане. Цената на чаша Lehmann Absolus e 20 лв.

5. Дегустационното количество вино е 30 мл. Оставяме правото на изложителите зад масите по тяхна преценка да го увеличават или да отказват повторна дегустация на определени вина.

6. Съветваме да не употребявайте силни парфюми или други аромати, които могат да попречат на останалите гости да се насладят на дегустацията на вината.

7. Съветваме да консумирате отговорно.

8. Изложителите и Организаторът на Уайнбокс Портфолио Тейстинг 2018 могат да откажат да обслужат посетител в случай, че преценят състоянието му като нетрезво.

9. В случай, че поведението на посетител излезе от добрия тон и етикет, или в случай на проява на агресия и поведение, излизащо извън контрол, посетителят ще бъде помолен да напусне и няма да бъде допуснат повторно.

10. Организаторът няма да възстановява средства на посетител, който е бил помолен да напусне.

11. Не е позволено внасянето и изнасянето на бутилки с вино и други спиртни напитки.

12. Пожелаваме приятно и вълнуващо преживяване на всички посетители, които спазват правилата и етикета на Уайнбокс Портфолио Тейстинг 2018!