Назад

BODEGAS EMILO MORO   

Рибера дел Дуеро, Испания   

www.emiliomoro.com

Днес изба Emilio Moro се управлява от трето поколение винари. За засаждане на грозде са избрани местности с най-благоприятна експозиция, което дава възможност да се достави максимално количество слънчева светлина и топлина. Изба Emilio Moro притежава 700 декара лозя. Винарната е семейна и има връзка със света на виното от десетилетия. Намира се в Рибера дел Дуеро (Ribera del Duero), област със сухи лета и дълги, тежки зими. Emilio Moro, основателят на Bodegas Emilio Moro, е роден в Пескера дел Дуеро (Pesquera del Duero), винена област с почитани традиции. Първите вина на Emilio Moro са реализирани през 1987 г. и оттогава популярността им се разраства. През 1989 компанията решава да прави свое собствено бутилиране и продажба на вино, в модернизирана изба с инсталирана малка линия за бутилиране. Това е първата реколта с марката Emilio Moro. 

През 1988 e създадено виното Малеолус (Malleolus), а названията Крианца, Резерва и Гран Резерва са елиминирани от описанието върху етикетите им. От тогава, всяко вино има собствено име, характер и идентичност. Създава се нова винарска изба с най-модерно оборудване, чийто дизайн се състои от четири нива и позволява производство и бутилиране по метода на гравитацията. През 2002 е създаден Малеолус де Санчомартин (Malleolus de Sanchomartin), едно от топ вината на избата, винаги в челните класации на испанските гайдове. За изба Emilio Moro, това е най-отличителният пример за вино, направено от сингъл винярд. Преимуществото на изба Emilio Moro е в лозята, някои от които принадлежат на фамилията от много години. Имат най-чистия вид грозде от местният сорт Темпранийо (Tempranillo), познат тук като Тинто Фино (Tinto Fino).